A szájüregben lévő sokféle anyag rárakódhat a fogfelszínre.

Ezek lehetnek puhák, szilárdak, átlátszóak, színesek.

Jelentőségüket az adja, hogy fontos szerepet játszanak a fogágy betegségeinek kialakulásában.

A fogakon megtapadó lepedék a nem megfelelően tisztított fogfelszíneken, fogműveken képződik. Fő tömegét baktériumok alkotják. Ha ez a lepedék kalcifikálódik, kialakul a kemény képződmény, a fogkő. Fél évente ajánlott eltávolítása.

FOGFEHÉRÍTÉS

Napjaink egyik legdivatosabb fogászati kezelése a fogak fehérítése.
A fogfehérítés segít eltávolítani azokat a felületi elszíneződéseket, melyek az évek során a zománcrétegre lerakódtak, ennek megfelelően a fogszín több árnyalatnyi világosodásra képes.

A rendelői fogfehérítés menete:

Első lépésben a fogakat letisztítjuk és polírozzuk.

Majd egy ajakterpeszt helyezünk fel, amely eltakarja, védi az ajkakat a kezelés során, majd egy ínyvédő géllel bekenjünk az ínyt és a lágy részeket, hogy a magasabb koncentrációjú fogfehérítő zselétől megóvjuk azokat.

Ezt követően a fogfelszínre felvisszük a fogfehérítő zselét, melyet lámpával megvilágítunk. Az UV-B fény hatására aktivizálódik a fogfehérítő anyag.

A fogfehérítés végén védőréteggel vonjuk be a fogakat. A kezelést követő 48 órában, kerülje a dohányzást és azoknak az ételeknek és italoknak fogyasztását, amelyek elszíneződést okozhatnak. Ilyen például, a kávé, tea, cola és a vörösbor.

BELSŐ FOGFEHÉRÍTÉS

Csak gyökér kezelt fogak esetében végezzük a belső fogfehérítést!

Mivel gyökérkezelés hatására  a fog elveszíti a színét, elszürkül.

A belső fogfehérítés annyiban különbözik az otthoni vagy az rendelői fogfehérítéstől, hogy a fehérítő gélt a fog belsejébe kialakított kis résbe helyezzük el és egy ideiglenes tömőanyaggal zárjuk le.

Ezt a folyamatot általában 3 alkalommal ismételjük, 5-10 naponta, míg a színe megfelelő nem lesz.  Ha elértük a kívánt szint a fogat tömőanyaggal véglegesen lezárjuk.

Fogászati ​​kezelési garancia

Minden kezeléshez átfogó kezelési garanciát nyújtunk, hogy nyugalmat és fedezetet nyújtsunk Önnek.

Tudjon Meg Többet >

Szeretne több információt tudni?