| Szájhigiéniai Tippek

A megfelelő szájhigiénia lépései

Fontos, hogy napi rutint alakítsunk ki a helyes szájápoláshoz, az egészséges fogak és ínyek fenntartása érdekében. Vannak olyan dolgok amelyeket otthon végezhet el, és van amiben fogorvosa fog segíteni, hogy egészséges, szép mosollyal élhessen.

Amit Ön tehet: naponta minimum 2-szer, varázsolja reggeli és esti szeánsszá a szájápolást.

Fogkeféjét 8-12 hetente érdemes lecserélni. Ez a szabály a hagyományos és az elektromos fogkefére is vonatkozik. Használjon fogselymet! Esetleg unalmas a fogselyem? Válasszon ízesített fogselymet. Használata fontos, mert a fogközökből nagyon hatékonyan eltávolítható az ételmaradék, ahova a fogkefe már nem fér be.

Amiben fogorvosa fog segíteni: professzionális fogkő-eltávolítást mindenképp javasolt fél évente elvégezni, ennek alkalmával egy kontroll vizsgálat is történik, ha van bármi teendő azt kezelőorvosa jelezni fogja. 

Előnye, hogy a száj egészségének fenntartása megvédi a fogakat azáltal, hogy korán felismeri a lehetséges problémákat és kezeli azokat. Ezzel pénzt takarít meg, mivel a rendszeres vizsgálatok olcsóbbak, mint a később elvégzett nagyobb kezelés a már bekövetkezett problémák esetén.

Fehérebb fogak, fényesebb mosoly. A  polírozás eltávolítja a fogakon lévő foltokat, feltárva azok természetes fényét.

Amennyiben fél éve járt fogorvosnál jelentkezzen be hozzánk, várjuk szeretettel és segítünk, hogy egészséges és gyönyörű mosolya legyen.

Megyeri Dent Clinic

Megbízható és professzionális fogászati klinika Budapesten

Látogasson el fogorvosi rendelőnkbe